איך לבחור בן זוג נכון עבורכם לחיים טובים – זה בידיים שלכם
כללים, טיפים ודגשים חשובים שעוזרים לענות על השאלה איך לבחור בן זוג שהכי מתאים לכם
איך לבחור בן זוג הוא נושא שאני מקדישה לו מאמר מיוחד, כי לפעמים בחיפוש אחר האהבה והזוגיות אתם יכולים להיות כל כך שקועים בחיפוש אחר מישהו או מישהי, ולרצות זוגיות בכל מחיר, מבלי לעצור לרגע ולהבין שיש לכם גם מקום לבחירה.
המטרה היא לא לסמן וי ולהכריז “אני בזוגיות”, המטרה היא למצוא פרטנר לחיים, לבחור בן זוג לחיים, האדם שאתם מעבירים איתו את חייכם, את היומיום והשגרה, את הימים המיוחדים, חווים איתו את ההנאות והכיף וגם לפעמים אתגרים וקשיים.
לכן הנושא של בחירת בן זוג הוא חשוב וקריטי. חשוב לדאוג למצוא לעצמכם את הפרטנר שאיתו תעבירו חיים טובים ונעימים. כי זה בסך הכול מה שכולם רוצים בסופו של דבר.
כעת נצלול לנושא הבחירה – איך לבחור בן זוג.
האם בחירת בן זוג היא משהו שבכלל תלוי בנו, או שזה עניין של מקריות וצריך להתפשר?
רגע לפני שאתם מתחילים לחשוב לעומק איך לבחור בן זוג מתאים עבורכם, יש עוד שאלה שעולה לא פעם בעניין בחירת בן זוג.
פעמים רבות יושבים אצלי בקליניקה מתאמנים או מתאמנות, וחושבים שהנושא של בחירת בן הזוג הופכת את החיפוש אחר זוגיות, שהוא קשה ממילא, לקשה עוד יותר.
הם מסבירים כי לרוב הם כלל לא מצליחים למצוא מישהו שמגיעים איתו לדייט 3 והלאה. אז הם תוהים – איך אפשר לבחור כאשר אין בכלל בחירה? איך אפשר לבחור כשגם ככה מתקשים? ואז הם מגדילים ושואלים אותי בהיסוס – הרי אם מוצאים מישהו פוטנציאלי לזוגיות, אז אולי לא כדאי להיות בררנים מדי?
על פניו אלו שאלות טובות על בחירת בן זוג שיש להן מקום, ואני מבינה אותן, אבל יש לי מה לענות להם.
קודם כל אני מסבירה שהרבה ממה שקורה לאנשים בחיים מתחיל קודם כל בראש. הגישה שגורסת שקשה למצוא בן או בת זוג, שכולם תפוסים, שכבר לא נשארו אנשים מתאימים, היא מלכתחילה יוצרת מציאות של חוסר. חוסר ביטחון ואמונה שזה יכול לקרות לנו. וזה עלול להגשים את עצמו.
דבר נוסף, לנושא של בחירת בן זוג עליו אני מדברת יש מימדים ועומק נוספים. כן, גם רווקים ורווקות למודי אכזבות, שכמהים לזוגיות במשך חודשים ארוכים ואף שנים, צריכים להעריך את עצמם ולהבין שגם להם יש את הזכות והמקום לבחור!! ובמיוחד הם צריכים לדעת זאת!
כאשר אתם מגיעים לדייטים ומפגשים ממקום שבו בוחרים אתכם ואתם לא בוחרים, אתם מלכתחילה מסמנים את עצמכם במקום נמוך. זה מקרין החוצה, וגורם לצד השני להתעניין בכם פחות. מיינדסט שגורס לדוגמה: ‘איך לבחור בן זוג אם גם ככה קשה לי למצוא מישהו שירצה אותי בכלל?’ יגרום לצד השני לא להתעניין בכם, להירתע, ותתקשו למצוא זוגיות.
אנשים נוטים להימשך לאנשים שמקרינים ביטחון ועוצמה. כאשר אתם באים למפגשים עם הערכה עצמית גבוהה, ובעצמכם נמצאים בעמדה של בוחנים ולא נבחנים, הצד השני מתרשם מהביטחון וזה ישחק לטובתכם. הוא מסמן לעצמו שאם אתם בעצמכם מתלבטים לגביו אז אתם כנראה מוצלחים ויש לכם מה להציע, והוא יגלה בכם יותר עניין.
שימו בצד את כל האכזבות מפעם. שימו בצד את שברונות הלב והדחיות שחוויתם. שימו את עצמכם במקום גבוה – כי אתם ראויים לזה. יש לכם מה להציע.
אז זכרו, השאלה איך לבחור בן זוג היא רלוונטית עבורכם!
גם אם זוגיות נראית לכם כמו דבר בלתי אפשרי, ואיך אפשר בכלל להיות בעמדה שבה בוחרים בן זוג כשאין היצע, לפעמים סוויץ’ קטן שתעשו ישנה לכם את התמונה. ויכול מאוד להיות שלסוויץ’ הזה קוראים בחירת בן זוג.
מחכים כבר לזוגיות שתגיע? גם בתוך הכמיהה העזה אל תתפשרו ותזכרו שחשוב שתלמדו איך לבחור בן זוג שמתאים לכם למסע החיים. הכללים של זוגיות מעשית יכולים לתת את המענה השלם שיעזור לכם עם בחירת בן זוג שמתאים כמו כפפה לקיים איתכם זוגיות מקדמת וטובה.
הרצאה – הסוד למציאת זוגיות ואהבה
איך לבחור בן זוג מתאים? – הנקודות שיעזרו לכם לדעת אם אתם בכיוון הנכון
עכשיו כשאתם מבינים שבחירת בן הזוג רלוונטית לכם, ויותר מכך, רצוי שתבחרו, זה הזמן ללמוד איך לבחור בן זוג מתאים, או לפחות לדעת מה לעשות בשביל להגדיל לעצמכם את הסיכויים להשיג זוגיות טובה.
הנה כמה נקודות שיעזרו לכם לדעת אם אתם בכיוון הטוב במסע של איך לבחור בן זוג.
- כימיה – יש כימיה? זו התחלה טובה. בלי כימיה אי אפשר להתקדם לקשר זוגי. כימיה זה משהו שלא תמיד ניתן להסביר אותו, אבל זה משהו שמרגישים. מרגישים אם יש זרימה טובה ותחושה נעימה עם הגבר או האישה שפגשתם.
- ערכים – אחת התשובות הראשונות לשאלה איך לבחור בן זוג מתאים היא התאמה בנושא הערכים. חשוב שבן הזוג יהיה דומה לכם בערכים ובתפיסות החיים. חשבו מה הדברים שחשובים לכם בחיים ובדקו שאתם חושבים דומה בדברים האלו. למשל – את מחפשת קרייריסט ולבחור אין שאיפות להתפתח? אולי זה לא יצליח. אתה רוצה להקים משפחה עם ילדים בשנתיים הקרובות והיא עוד מתלבטת בנושא וחושבת רק בעוד עשור להתקדם לשם? זו יכולה להיות בעיה.
- נתינה – האם הוא עושה עבורך? מתאמץ? רוצה שתהיי שלו? או שאת המתאמצת העיקרית בקשר? חשוב שתכניסי לחייך בן זוג שרוצה לתת לך, להעניק לך, להפוך אותך לאישה המחוזרת שלו. כמובן שגם אתה תשים לב שבת הזוג מעניקה לך ונותנת לך תחושה טובה, ואל תשכח גם אתה לעשות זאת.
- שינוי – מההתחלה את מרגישה שאת רוצה לשנות אותו או שהוא רוצה לשנות אותך? את לא במקום הנכון. זוגיות טובה ומקדמת מתחילה בקבלה אחד של השנייה ולא ברצון לשנות אחד את השנייה.
- היעלמות – הוא נעלם לך בלילות? ערבים שלמים לא יוצר קשר? זה לא האיש שלך. את צריכה למצוא בן זוג נאמן שרוצה להיות איתך ולא כזה שמדי פעם את לא יודעת להיכן נעלם. נכון גם לגבי גבר שמחפש בת זוג.
- פירגון – מהו היחס שלו אלייך? מה היחס שלה אלייך? פירגון, העצמה, חום, אכפתיות כל אלו חשובים מאוד וחשוב שתראו שאתם מקבלים אותם – במילים ובמעשים. אל תסתפקו בפחות. פירגון ויחס טוב זה אחד התנאים הראשונים לזוגיות טובה ומעצימה. זו אחת הנקודות הכי חשובות כשמחפשים תשובה לשאלה איך לבחור בן זוג מתאים.
- נדיבות – החיים לצד בן זוג נדיב נעימים יותר. הנדיבות היא לא רק פעולה פיזית אלא גם דרך חיים ותפיסת מחשבה, היא מעידה על שיתופיות שחשובה בזוגיות. גבר קמצן הוא לא בשבילך. אם את מזהה קמצנות או התחשבנות מצידו, זו נורה אדומה ענקית. גם אתה כגבר שים לב לסימנים כאלו אצל בת זוג. לא מומלץ.
זוגיות מעשית רוצה לקדם אתכם לעבר המטרות שלכם. לכן, עברו על הנקודות שציינתי. שננו ותראו מה כדאי ורצוי שיהיה בזוגיות בריאה ונעימה. בחלק מהמקרים עשו לעצמכם רשימות של מה שחשוב לכם. למשל בנושא הערכים. חלק גדול מנושא בחירת בן הזוג זה להגדיר את מה שמתאים לכם. שינון הכללים יעזור לכם להתקרב לעבר המטרה, וייתן לכם תשובה ברורה יותר איך לבחור בן זוג מתאים.
הרצאה – הסוד למציאת זוגיות ואהבה
אתם בזוגיות? כיצד השאלה איך בוחרים בן זוג יכולה לעזור לכם לבדוק את הזוגיות שלכם
נושא הבחירה רלוונטי גם למי שנמצאים בזוגיות, כי כאשר אתם מבינים איך בוחרים בן זוג אתם יכולים לבחון האם מי שנמצא איתכם היום, מי שבחרתם, הוא פרטנר שמתאים לכם לחיים הטובים שאתם מדמיינים וחולמים.
אם כך, השאלה איך לבחור בן זוג מתאים, רלוונטית לא רק למחפשים, אלא גם למי שכבר בזוגיות.
זוגיות מעשית דוגלת בקביעת כללים שניתנים ליישום בחיים, ועוזרים לחיות חיים קלים יותר. ריכזתי מספר שאלות שצריך לבחון בזוגיות. אם הם מתקיימים בזוגיות שלכם – אתם בזוגיות שנכונה לכם.
אלו 6 השאלות והנקודות שתשאלו את עצמכם, שיעזרו להבין איך בוחרים בן זוג נכון לכם:
1. האם אני בתדמית או במהות?
שימו לב האם אתם מרגישים שאתם אותנטיים, אמיתיים, חשופים ופתוחים, או שאתם סגורים ומנסים להיות מישהו שאתם לא. אחד המדדים לבחון אם הזוגיות נכונה לכם היא היכולת להיות אמיתיים, פתוחים בדעות, מסוגלים להביע רגשות, לשתף בכישלונות, בפחדים, להנות ממין ולהיות פתוחים במהלכו, להיות חופשיים ומתקשרים את כל מה שיש לכם בראש, ולהצליח להסיר את התדמית ואת המסכות.
התאמה זוגית תתבטא בזה שהתדמית נסדקה. שאתם באינטימיות גבוהה, מאפשרים להסתכל לתוככם, מבטאים את עצמכם, נחשפים, ולא זקוקים לאישור מבן/בת הזוג. ישנה תחושה של חופש, של שחרור, של שקט.
במידה ואתם לא מצליחים להביא את עצמכם בחופשיות, לבטא ולדבר את עצמכם, להיחשף ולשתף בהצלחות או בכשלונות, לא מצליחים להראות פחדים או לשתף סודות – זה אומר שיש בעיה ביצירת אינטימיות וצריך לבדוק מה קורה.
ככל שיש יותר אותנטיות, פתיחות, אינטימיות = הקשר נכון. תמיד תשאפו לשם ותחשבו איך לבחור בן זוג נכון.
שאלון עצמי לבדיקה:
- מה אני מספר/ת ומה אני לא מספר/ת לבן/בת הזוג שלי?
- מי האדם הראשון שאני רוצה לספר לו כשמשהו טוב קורה לי או כשמשהו לא טוב קורה לי?
- מי מכיר את הסודות שלי? עד כמה אני חושפ/ת אותם מול בן/בת הזוג?
- האם אני חושב/ת שוב ושוב על מה שאני הולכ/ת להגיד או מדבר/ת בחופשיות?
- עד כמה אני אותנטי/ת, פתוח/ה, חשופ/ה ואמיתי/ת בזוגיות שלי?
- חשוב לשים לב איך בוחרים בן זוג שתהיו איתו אתם, בלי מסכות
2. האם אנחנו דומים או שונים?
מחקרים מראים שזוגיות שבה בני הזוג דומים היא זוגיות שמחזיקה מעמד לשנים, ובמקרים שהם שונים, זה לרוב ייגמר מקסימום ברומן מסעיר. רמות התשוקה גבוהות יותר בין בני זוג ששונים אחד מהשניה, אך הזוגיות תהיה טובה יותר וארוכת טווח בין אלו שדומים.
מה הכוונה דומים? בני הזוג לא צריכים להיות אותו האדם. הערכים ותפיסות העולם צריכים להיות דומים, וכן צריכות להיות להם מטרות משותפות, נושאי שיחה שמעניינים את שניהם, דרכי חיים מקובלות על שני הצדדים, הסתכלות דומה על העולם, על כסף, על נתינה.
פער בערכים, בסדרי העדיפויות, בתכונות, יהווה מצב של ריבים בלתי פוסקים, כוחנות, ביטול של אחד הצדדים, משברים תמידיים ופרידה.
כמה הערות הקשורות לנושא איך לבחור בן זוג דומה:
- אין צורך שיהיה דמיון בתחביבים ועיסוקים שיטחיים שאינם מהווים נתח משמעותי מחיי היום יום.
- לא לתת חשיבות לתכונות והרגלים שניתנים לשינוי ויש רצון לשנות אותם.
- לא לצפות שתהיו דומים בהכל.
שאלון עצמי לבדיקה:
- האם אני סקרנ/ית, מעריכ/ה, אוהב/ת את תפיסת העולם של בן/בת הזוג שלי או מתנגד/ת אליה?
- האם אני מתעניינ/ת ומעריכ/ה את תחומי העניין שלו/ה?
- איך בוחרים בן זוג ששונה ממני? האם אני מכבד/ת את מה שחשוב לו/לה גם אם זה לא חשוב לי, או שאני מנסה לבטל את הדברים הללו ולשלוט על המצב?
- מה קורה עם מה שחשוב לי? האם בן/בת הזוג שלי מכבד/ת ושותפ/ה למה שחשוב לי? או מנסה לבטל או להתעלם מכך?
אם יש לכם הערכה, התחשבות, רצון ללמוד ולהכיר את בן/בת הזוג ותפיסותיהם = יש התאמה זוגית, יש מכנה משותף וקרקע יציבה. אם בעיקר עולה התנגדות = יש בעיה.
3. איכפתיות וחברות יש בקשר שלנו?
אחד הפרמטרים הכי חשובים בזוגיות הוא האם יש אכפתיות, דאגה אחד לשניה. בלי אכפתיות אתם תרגישו שקופים, שלא רואים אתכם. נוצרים מכך בדידות, כאב, תסכול וכעס.
שאלון לבדיקה עצמית, איך לבחור בן זוג שהוא חבר:
השאלות הכי חשובות לשאול את עצמכם הן – מאיזה מקום אנחנו פועלים, מדברים וחושבים על בני הזוג? האם אכפת לנו מהם? האם חשוב לנו שיהיה להם טוב? האם אנחנו חושבים על טובתם או פועלים מתוך נקמה, התחשבנות וראיית רק הטוב שלנו?
כעת תגידו – מאיזה מקום מגיעה הנתינה שלכם לבני הזוג? מתוך ריצוי ופחד מדחייה או מתוך אהבה ורצון אמיתי לתת? האם לאורך הזמן הנתינה משתנה והמקום שממנו היא מגיעה משתנה? ככל שהרגשת הביטחון עולה – האם יש פחות רצון לתת? האם יש הדדיות בנתינה? האם רק צד אחד מתאמץ, נותן, יוזם, עושה, משקיע? אם אין הדדיות עליכם לשאול איך בוחרים בן זוג שיהיה טוב לכם.
אכפתיות גבוהה, נתינה ממקום נקי, רצון שיהיה לשני טוב, רצון להשקיע ולהעניק = התאמה זוגית גבוהה.
4. כיצד אנחנו רבים?
כמות הריבים היא אינה הגורם המשפיע, אלא הדרך שבה אתם רבים. חשוב שתבחינו איך אתם מתנהגים בזמן ריבים, וויכוחים, מחלוקות, ובאתגרים. שימו לב איך בוחרים בן זוג שאפשר לריב איתו באופן מכבד.
שאלון עצמי לבדיקה:
- האם אתם רבים ומתעמתים או מתחמקים מלריב? בוחרים שלא להתמודד? כאשר זוג אינו רב זה לא דבר חיובי. זה מעיד על פחד מלהתמודד, על כוחניות של צד אחד ועל רצון של צד אחד להכניע ולשלוט.
- איך הריבים מתנהלים? בזמן ריב האם יש בדיבור זלזול, לעג, בוז, ביקורת? כל כך חשוב לדעת איך לבחור בן זוג שהמריבות איתו נעשות בכבוד ותוך הקשבה.
- בזמן ריב האם הצדדים מקטינים אחד את השניה? משתמשים במילים קשות ומשפילות?
- האם דברים שנאמרו בזמן אינטימי וקירבה משמשים כנשק בזמן ריב?
- האם שני הצדדים לוקחים אחריות או שיש האשמה כלפי צד אחד?
- האם יש צד אחד שהוא מרגיש קורבן ומפיל הכל על השני?
- איך בן הזוג מתייחס לאחרים בכללי ובזמן ריב – האם הוא מקטין ומזלזל או האם הוא מכבד? האם הוא מתנהג למלצר או לכל נותן שירות כאילו חייבים לו, או האם הוא מכבד ומתייחס בנימוס?
- ואיך אנחנו מול אחרים? השיקוף שלכם בשיח ומריבות מול אחרים יעזור עם השאלה איך בוחרים בן זוג כי זה יסייע לכם להבין עם מי אתם חיים ואיך אתם מתנהגים מולו.
5. מה מצב המשיכה ויחסי מין בזוגיות?
מרבית האנשים מצפים להרגיש קליק מהרגע הראשון שנפגשו. לעיתים זה קורה ולעיתים לא. יש לאנשים נטייה להתייחס לחיבור הראשוני כמשהו מאוד מאוד חשוב וקריטי. רוצים להרגיש פרפרים, תחושה עילאית, לעוף באוויר, תשוקה מטורפת.
החיבור הזה, הקליק, מרגיש כאילו ‘או שיש או שאין’, והתחושה היא שאין אפשרות לשנות את הבשורה וההרגשה.
לא חייבים מיד לחפש איך בוחרים בן זוג שנמשכים אליו. אני קוראת לזה גלגולה של משיכה. אפשר לבנות את החיבור והמשיכה עם הזמן והיא הולכת ומתעצמת ככל שיש חיבור רגשי, היכרות מעמיקה, מאמץ והשקעה בקשר.
יחסי מין טובים חשובים מאוד לזוגיות, אם אתם לא מסופקים, זה מביא למרמור, מכבה את האש הפנימית בתוככם, מנמיך את החשק המיני, ורק חושבים איך להתחמק מסקס.
שאלון עצמי לבדיקה:
- האם המגע של בן/בת זוגי נעים לי?
- האם אני מתמלא/ת מהחיבוק שלו/ה? האם אני מרגיש/ה נחמה כשאני איתו/ה?
- האם כשאנחנו ביחד מחובקים, קרובים, אני רוצה להמשיך את זה עוד ועוד?
- האם אני רוצה שנמשיך להתקרב ולהיות ביחד?
- האם אני נושמ/ת לרווחה בכל פעם כשאנחנו בנפרד?
- האם אני מרגיש/ה משיכה כלפיו/ה? חושב/ת עליו/ה ומתגעגע/ת כשאני לא איתו/ה? רוצה לגעת בו/ה?
- האם אני באופן קבוע מפנטז/ת רק על אחרים?
- האם אני מתגעגע/ת אליו/ה כשאנחנו לא ביחד? או שהמחשבות הולכות לכיוון של איך בוחרים בן זוג אחר?
- האם אני נהנה/ית איתו/ה במיטה? האם אני מסופק/ת? האם ההרגשה שהוא/היא חושבת/ת עליי או רק על עצמו/ה?
רצון להיות ביחד, לגעת, להיות בקרבה = התאמה זוגית גבוהה.
התחמקות מלהיות ביחד, חוסר רצון תמידי לוותר לטובת בן הזוג, העדפה חוזרת של משהו אחר על פניו (חברות, טלוויזיה, זמן לבד) = בעיה.
6. יש תחושת מחויבות?
הפרמטר החשוב ביותר – כאשר ישנה מחויבות אחד לשניה ולקשר, אתם יכולים לצלוח אתגרים, משברים, שינויים, מעברים ואת כל מה שיגיע בדרך.
מחויבות שומרת על הקשר לאורך זמן. וזו חוכמה לדעת איך לבחור בן זוג שאיתו נרצה להיות במחויבות.
המחויבות מייצרת את היציבות, הקביעות ואת קיום הקשר לאורך זמן. גם כאשר דברים אחרים כמו משיכה, התלהבות ולעיתים אף אהבה יורדים, המחויבות היא ששומרת על הקשר. בלי מחויבות הקשר ייגמר בכל משבר.
מחויבות מאפשרת לאהבה להתקיים גם ברגעים קשים, בזמן כעס ובזמן משבר.
שאלון עצמי לבדיקה:
- מה קורה בזמן שקשה לנו? בזמן שנוצר משבר? ריבים? ויכוחים? האם המחשבה שעולה היא – ‘אפשרי להיפרד’, או שאנחנו לא רוצים לוותר וברור לנו שנעבוד על הקשר?
- מה אני מרגיש/ה כלפיו/ה בזמן ריב? האם שכחתי את כל הדברים החיוביים והשחרתי הכל, או שאני מבינ/ה שזה קושי שעוד רגע יחלוף?
- בדיקת דפוסי המחויבות של בן/בת הזוג ושלי בחיים בכלל – מה אנחנו מעריכים? התמדה והשקעה, רצון לגדול ושאיפה קדימה, או שכל פעם כשמשהו קצת קשה אנחנו נשברים? האם הם עוברים ממשרה אחת לאחרת באופן תכוף או מתמידים ומתקדמים? האם הם מתמידים בקשרים אישיים וזוגיים בחייהם או עובר מקשר לקשר?
- האם הצד השני מחפש ריגושים וחוויות באופן תמידי? כי אז עדיף לשאול את עצמכם איך בוחרים בן זוג נאמן.
- האם הם מתבוננים פנימה כשטוב וכשפחות טוב, או באופן אוטומטי בורחים?
- האם אני חושב/ת על אחרים מתוך יצר מיני, יצרים אחרים של עניין והתחדשות, או חושב/ת על הקשר שלי? ומה קורה עם בן/בת הזוג – על מה הם חושבים?
- האם אנחנו עומדים בפיתויים שבחוץ?
- בתחילת קשר קשה לנו למדוד מחויבות, כי הכל יחסית זורם וקל. כאשר השגרה נכנסת וההתאהבות יורדת, שם נכנס המשקל של בדיקת המחויבות.
- כאשר קיימים דפוסי התנהגות של מחויבות בכללי ולקשר = קשר שיחזיק, יתגבר על מכשולים.
- דפוסי התנהגות של חוסר מחויבות = בעיה.
המחויבות היא קריטית והכי חשובה עבור הזוגיות. היא יכולה ליצור ולבנות את כל שאר הרכיבים של הזוגיות במידה והיא מתקיימת.
במקום להמשיך לחפש האם הקשר נכון או לא נכון, החליטו שאתם מתחייבים, והתחילו להשקיע בקשר – זמן, עשייה, מאמץ, ביטויי אהבה.
ההשקעה הזו תעזור לכם להתגבר על הרצון להיות עם אנשים אחרים שתפגשו במהלך חייכם, כאלו שאולי גם איתם הייתם רוצים לקיים קשר זוגי. כי הסוד הוא איך לבחור בן זוג שאיתו תרצו להיות מבלי לפזול לצדדים.
לסיכום, מתוך ההבנה איך בוחרים בן זוג מתאים לחיים, בררו את מהות הקשר שלכם.
הרצאה – הסוד למציאת זוגיות ואהבה
למה כדאי לך לפנות לפגישות אימון ולקבל פתרונות מעשיים איך לבחור בן זוג לחיים
איך לבחור בן זוג לחיים. זהו מסע שיצאתם אליו לפני אי אלו חודשים ושנים.
יש מגוון סיבות למה חשוב לאמץ את הכללים של זוגיות מעשית וללמוד איך לבחור את בן הזוג, מי שאנחנו עתידים לחיות איתו. בסופו של דבר זהו מסע ותהליך שמעניק הרבה כלים למי שבוחר לבחור את מי שיחלוק איתו זוגיות.
כמה מהסיבות למה חשוב לאמץ את גישת הזוגיות המעשית בתהליך איך לבחור בן זוג:
- מעצים יותר – המסע לבחירת בן זוג מלווה בהרבה כלים מעצימים לחיים. כמו התחושה שיש לכם מה להציע ואתם לא בנואשות, אלא אקטיביים ובוחרים בעצמכם.
- יעיל יותר – המסע לבחירת בן זוג מכוון אתכם לדייק מה אתם צריכים, מי בן הזוג המתאים עבורכם, וזה מייעל את תהליך מציאת הזוגיות.
- מהיר יותר – התפיסה שבחירת בן הזוג בידיים שלכם היא מעצימה ומובילה להתפתחות אישית. לצד זאת, הידיעה איך לבחור בן זוג לחיים וארגון הכללים מי מתאים לכם, מסייעים מאוד למצוא בן זוג מתאים ולא להיתקע על בחירות שגויות.
- חוסך כאבי לב וזמן – הכללים מסייעים לכוון אתכם למציאה של בן/ בת זוג מתאימים, ובכך אתם תדעו בקלות רבה יותר אם שווה להשקיע בבן הזוג שהכרתם או שהוא לא מתאים ולהמשיך הלאה בלי להתעכב סתם.
אימוץ התפיסה והכללים של זוגיות מעשית עוזרים לנו עם השאלה איך לבחור בן זוג ומסייעים לעשות את זה בדרך פשוטה, קלה ויעילה. הרבה יותר מחיפוש סיזיפי ופאסיבי אחר זוגיות.
אני יכולה להעיד כי אחרי שנים ארוכות של ליווי ואימון שעשיתי בקליניקה להרבה גברים ובעיקר נשים שחיפשו זוגיות – יש הרבה הצלחה לאימוץ הגישה המעשית. פגישות האימון שנמשכו תקופה של כמה שבועות עד חודשים עזרו למקד את המתאמנים למקום הנכון במציאת ובחירת בני הזוג שלהם. הם הצליחו עם המטרה החשובה איך לבחור בן זוג לחיים.
כמו שעזרתי להם, אני אשמח מאוד לסייע גם לך ללמוד איך לבחור בן זוג.